Home

Achtergrond

Dodental door noodweer Vietnam loopt op

Het aantal doden door de tropische storm Mirinae in Vietnam is opgelopen tot zeker negentig.

Meer dan twintig mensen worden nog vermist. Dat meldden de lokale autoriteiten woensdag. Een dag eerder stond het dodental nog op veertig.

De storm leidde tot zware overstromingen in de centrale provincies Phu Yen, Binh Dinh en Gia Lai. Afgelopen weekend trok Mirinae met tyfoonkracht over de Filipijnen. Daar vielen vijftien tot twintig doden.

Tyfonen hebben de afgelopen maanden dood en verderf gezaaid in Zuidoost-Azië. In augustus vielen in Taiwan minstens zevenhonderd doden door de tyfoon Morakot. Ketsana kostte in september het leven aan meer dan zeshonderd mensen in onder meer Vietnam, Laos en op de Filipijnen. Een week later kwamen bijna vijfhonderd mensen op de Filipijnen om door de tyfoon Parma.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.