Home

Achtergrond

Dodental El Salvador blijft stijgen

Het dodental in het Midden-Amerikaanse land El Salvador is verder opgelopen naar 152.

Tientallen mensen worden nog vermist als gevolg van zware regenval die afgelopen weekeinde aardverschuivingen en overstromingen veroorzaakte, meldt een hoge functionaris.

In het land zijn enkele graven gemaakt voor meerdere slachtoffers tegelijk. De functionaris waarschuwde dat de situatie ernstig blijft: ,,We moeten nog toegang krijgen tot zo'n 37 dorpen die bedekt zijn met tonnen aarde, rotsen en bomen.'' Bijna 13.000 personen zitten nog in de noodopvang. Ongeveer 1800 woningen zijn beschadigd of verwoest en achttien bruggen en vele wegen zijn weggespoeld.

Volgens een meteoroloog van het Amerikaanse nationale orkaancentrum (USNHC) was orkaan Ida niet de enige schuldige. ,,Er was een ander front uit het oosten dat zware regens uitstortte boven El Salvador.'' Dinsdag zijn drie dagen van nationale rouw begonnen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.