Home

Achtergrond

Doden schietpartij behandeld als oorlogsdoden

De slachtoffers van de schietpartij op de Amerikaanse militaire basis Fort Hood in Texas worden in hetzelfde mortuarium bewaard waarin de gesneuvelden van de oorlogen in Irak en Afghanistan liggen.

Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Defensie vandag bekend.

De stoffelijke overschotten worden overgevlogen naar het mortuarium van de luchtmachtbasis Dover (Delaware), de locatie waar plechtige ceremonies voor de Amerikaanse oorlogsdoden plaatsvinden. Het gaat om twaalf militairen en een burger die voor het leger werkte.

De Amerikaanse president Barack Obama was vorige week persoonlijk op Dover aanwezig bij de aankomst van een vliegtuig dat achttien Amerikanen terugbracht die in Afghanistan om het leven waren gekomen. Het was de eerste keer dat Obama als president present was op de basis om de terugkeer van gesneuvelden te aanschouwen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.