Home

Achtergrond

Doden door zware sneeuwval in China

Zware sneeuwval in het noorden en midden van China heeft sinds het begin van de week aan zeker 21 mensen het leven gekost.

Dat heeft de minister van Sociale Zaken Li Xueju laten weten, berichtte staatspersbureau Xinhua vrijdag (lokale tijd). Onder meer twee schoolkantines in de provincies Hebei en Henan stortten in, waardoor vier kinderen om het leven kwamen. In totaal zijn ruim negenduizend gebouwen ingestort en zo'n 160.000 mensen zijn geëvacueerd uit hun woningen of gestrande voertuigen. De financiële schade voor verloren oogsten komt neer op omgerekend 440 miljoen euro.

De minister heeft lokale autoriteiten opdracht gegeven de getroffen mensen te voorzien van voedsel, water, kleding en onderdak.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.