Home

Achtergrond

Doden door zelfmoordaanslag in Peshawar

Zeker tien mensen zijn vandaag om het leven gekomen door een zelfmoordaanslag bij een gebouw van de Pakistaanse inlichtingendienst in de noordwestelijke stad Peshawar.

Circa zestig mensen raakten gewond.

Dat heeft een militaire woordvoerder laten weten. Hij zei dat de doden zeven militaire functionarissen en drie burgers zijn. Volgens de zegsman zijn bij de terreuractie 300 kilo explosieven gebruikt.

Door de aanslag met een autobom raakte het kantoor van de Pakistaanse inlichtingendiensten (ISI) zwaar beschadigd, aldus ooggetuigen. Een grote rookwolk hing boven het getroffen pand. Ook een gebouw aan de overzijde van de straat zou door de explosie zijn beschadigd.

In de eveneens noordwestelijk gelegen plaats Bannu had kort na de ontploffing in Peshawar een zelfmoordaanslag plaats bij een politiebureau. Daardoor kwamen zeven agenten een een gevangene om het leven en raakten ruim twintig anderen gewond. Het gebouw werd zwaar beschadigd.

Peshawar is de laatste weken geregeld het doelwit van terroristen. Twee weken geleden ontplofte nog een bom op een drukbezochte markt, waardoor zeker honderd mensen om het leven kwamen.

De radicaalislamitische Talibanbeweging pleegt meer aanslagen sinds het leger in oktober een offensief begon in de regio Zuid-Waziristan. De militanten kiezen doelwitten elders in het land om te laten zien dat ze nog niet verslagen zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.