Home

Achtergrond

Doden door zelfmoordaanslag in Pakistan

Door een zelfmoordaanslag op een veemarkt in het noordwesten van Pakistan zijn vandaag zeker acht mensen om het leven gekomen.

Dat meldde een lokale functionaris. Een andere functionaris sprak over zeker elf doden en 36 gewonden.

De dader bracht zijn explosieven tot ontploffing op de drukke markt van een plaats bij de miljoenenstad Peshawar. Hij had het voorzien op de plaatselijke burgemeester, Abdul Malik, die een van de doden is.

Malik, vroeger een aanhanger van de Taliban die later de zijde van de regering koos, had een militie opgericht in de strijd tegen Talibanrebellen in het gebied. Ook een commandant van de anti-Talibanmilitie zou zijn omgekomen bij de aanslag.

Radicaalislamitische voeren geregeld aanslagen uit in Pakistan. De laatste weken kwamen daardoor meer dan driehonderd burgers en veiligheidstroepen om het leven. Het Pakistaanse leger voert al ruim een maand een offensief tegen de Taliban in de regio bij de grens met Afghanistan.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.