Home

Achtergrond

Doden bij actie tegen piraterij Somalië

Bij een actie tegen piraterij voor de Somalische kust zijn twee mogelijke piraten gedood.

Zij kwamen om het leven tijdens een vuurgevecht met een Noors oorlogsschip.

Het gaat om een Somaliër en een Jemeniet. Zij bevonden zich op een vissersboot die door de Noren tot stoppen was gedwongen voor een inspectie. De bemanning van de boot viel het Noorse schip aan met onder meer zware machinegeweren.

Bij de schietpartij raakten drie andere opvarenden van de vissersboot gewond, meldden Somalische functionarissen en een marinecommandant van de Europese Unie zondag. Lidstaten van de EU en andere landen patrouilleren met schepen in het gebied na een reeks kapingen van schepen door Somalische piraten.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.