Home

Achtergrond

Dochters Loustar en Shogun

KI Samen laat op de beurs in Gorinchem opnieuw de beste dochters zien van twee stieren.

De eerste stier heeft al een fokwaarde en is Loustar. Zijn vaderlijn is van Duitse origine, zijn moederlijn is een van oorsprong Amerikaanse stam.

"Loustar is de beste rode stier uit de bekende Lou Etta-familie en de enige zoon van de Duitse stier Goldstar. Door het ontbreken van zowel Stadel-, Kian- als Lightning-bloed en zijn mooie gehaltevererving is Loustar een meer dan welkome aanvulling bij roodbont", aldus KI Samen. Loustar weet veel melk met positieve gehalten te combineren met een goed exterieur. "Daarbij vallen met name de goede uiers en excellente speenplaatsing op."

De andere stier, is de zwartbonte stier Ponsstar Shogun. Deze stier moet zich nog bewijzen, maar KI Samen heeft er hoge verwachtingen van. Shogun is een O Man-zoon uit een Jesther-moeder en uit een Jocko-grootmoeder. O-Man staat al jaren in de top.

"De moederlijn van Shogun PS staat voor enorme producties (met hoog eiwit) en zeer goed exterieur", aldus KI Samen. "De afstamming maakt hem een wel heel aparte O Man-zoon en zijn vererving laat zien dat hij niet alleen qua productie uitblinkt, maar ook qua exterieur en vitaliteitskenmerken. Kortom een echte allrounder."

Beide stieren zijn bovendien zeer geschikt als pinkenstier, aldus KI Samen.

Stand 296

Foto

Agrarisch Dagblad

Of registreer je om te kunnen reageren.