Home

Achtergrond

Dierenarts aangehouden voor fraude

De Algemene Inspectiedienst (AID) van het ministerie van Landbouw heeft een dierenarts uit Noord-Nederland aangehouden die wordt verdacht van fraude met vaccinatieverklaringen.

Dat gebeurde in opdracht van het Functioneel Parket van het Openbaar Ministerie, zo maakte de AID vandaag bekend. De dierenarts zou vaccinatieverklaringen hebben verstrekt aan boeren zonder dat hij hun dieren daadwerkelijk had ingeënt. De ondernemers konden zo ten onrechte subsidies opstrijken die bedoeld waren voor de vaccinatie van schapen, geiten, runderen en andere herkauwers tegen blauwtong. De schade voor de overheid bedraagt volgens de AID circa 50.000 euro.

De praktijk van de dierenarts is doorzocht. Daarbij heeft de AID de administratie in beslag genomen voor nader onderzoek. Ook naar de veehouders die gebruik maakten van de diensten van de dierenarts, loopt een onderzoek.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.