Home

Achtergrond

Detectives moeten rectificeren op voorpagina

De eigenaren van twee detectivebureaus moeten binnen tien dagen op de voorpagina van De Telegraaf een rectificatie plaatsen over het bedrijf Beneluxvet B.V. in Dronten.

Dat heeft de voorzieningenrechter van de rechtbank Zwolle-Lelystad gisteren bepaald in kort geding. De twee beschuldigden Beneluxvet van (betrokkenheid bij) diefstal van gebruikte oliën en vetten en van oplichting. Zij deden dat eind september in een artikel in De Telegraaf onder de kop ”Misdaad in Flevoland loont”.

De voorzieningenrechter heeft geoordeeld dat de detectives geen bewijs hebben aangedragen voor hun beschuldigingen. Voldoen de twee niet aan de opgelegde straf, dan moeten zij een dwansom van 10.000 euro per dag betalen tot een maximum van 250.000 euro.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.