Home

Achtergrond

Derde driesterrenrestaurant blijft uit

Michelin heeft Nederland nog geen derde driesterrenrestaurant gegeven.

Waar culinair Nederland al langere tijd op wacht, is ook dit jaar weer uitgebleven. Wel krijgt Nederland met Boreas in Heeze er een nieuw tweesterrenrestaurant bij, zo blijkt uit de nieuwe Michelingids die vandaag is uitgekomen.

Het nieuwe restaurant Ivy in Rotterdam, dat de afgelopen weken door de eetgidsen als de nieuwe lieveling werd beschouwd, heeft de eerste ster binnen. Zo ook restaurant Fred in diezelfde stad. Daar ging bijna het dak eraf. Partner Mirjam van Aft van chefkok en eigenaar Fred Mustert kon alleen maar gillen toen het nieuws tot hun kwam. Amsterdam telt twee nieuwe eensterrenrestaurants, te weten Vinkeles in het centrum en Le Restaurant in Zuid West.

Opvallend is het verlies van een Michelinster bij 't Raethuys in Wateringen. Verder verloren ook 't Veerhuis in Wolphaartsdijk en In De'n Dillegaard in Nuth hun ster.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.