Home

Achtergrond

Den Haag verlengt proef met gratis ov

AOW-gerechtigden met een zogeheten Ooievaarspas kunnen ook volgend jaar gratis gebruik maken van het openbaar vervoer in Den Haag.

Dat maakte de gemeente vandaag bekend.

Met een Ooievaarspas kunnen de Haagse minima al ruim twintig jaar met korting deelnemen aan cultuur en recreatie in de hofstad. Begin dit jaar begon een proef waarbij houders van zo'n pas van 65 jaar en ouder gratis met de bus of tram kunnen reizen.

De eerste resultaten van die proef zijn volgens de gemeente Den Haag positief. Daarom heeft het college van burgemeester en wethouders besloten die met een jaar te verlengen. In de loop van volgend jaar besluit het college of de regeling voor ouderen met een laag inkomen blijvend wordt.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.