Home

Achtergrond 3 reacties

Demonstratie tegen WTO loopt uit de hand

Een protestmars tegen een top van de Wereldhandelsorganisatie WTO in Genève is vandaag uit de hand gelopen. Relschoppers richtten een spoor van vernieling aan in het centrum van de Zwitserse stad, meldde de politie.

Duizenden demonstranten waren op weg naar de zetel van de WTO aan de oever van het meer van Genève, waar maandag een driedaagse ministersconferentie begint. De demonstratie werd door de organisatoren afgebroken toen circa tweehonderd personen met bivakmutsen amok begonnen te maken.

De politie greep in toen de vitrines van een juwelier, van banken en een hotel kort en klein werden geslagen. Ook voertuigen die langs de route van de betoging stonden, vooral de meest luxueuze, werden beschadigd. Volgens de politiewoordvoerder werden vier auto's in brand gestoken.

De organisatoren zijn verontwaardigd door de rellen. Zij hadden vooraf opgeroepen geen geweld te gebruiken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  gert

  Na afloop lekker eten ,glas en plas

 • no-profile-image

  piet

  ja de zaak kapot maken is nooit goed

  maar die lui met hun duur gelul maken nog veel meer kapot

 • no-profile-image

  melkveehouder

  De WTO zal zelf wel een paar raddraaiers hebben ingehuurd om zo de demonstranten in een kwaad daglicht te stellen. Voor hun liberale evangelie gaan ze namenlijk over lijken

Of registreer je om te kunnen reageren.