Home

Achtergrond

Demonstratie Groen Front! op Urk van de baan

Actiegroep GroenFront! gaat zondag niet demonstreren op Urk.

”De discussie ging alleen nog maar over de zondagsrust op Urk en niet meer over groene energie”, heeft Rutger van den Dool van GroenFront! laten weten.

Ook het feit dat Van den Dool geluiden had opgevangen dat er andere groepen naar Urk zouden komen om rotzooi te trappen, speelde een rol bij de beslissing. ”Wij willen graag dat het over de inhoud gaat en het is niet in het belang van de gemeente Urk en ook niet in ons belang dat het over andere zaken gaat.”

De actiegroep wilde zondag op Urk demonstreren voor de komst van een groot windmolenpark die de inwoners van Urk juist liever niet zien komen. Maar omdat de zondagsrust op Urk nog altijd heilig is, kwam er meteen veel weerstand. Burgemeester Kroon besloot woensdag om een demonstratieverbod in te stellen.

Urk is opgelucht dat GroenFront! de demonstratie heeft geschrapt. ”We hebben een prima discussie gevoerd met de actiegroep over de inhoud. Met wederzijds respect voor elkaars standpunten”, benadrukte een woordvoerder van de gemeente.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.