Home

Achtergrond

Delta Fidelity uit productie

De meestgebruikte stier van Nederland, Delta Fidelity van CRV, is voorlopig uit de roulatie.

Bij een routine-onderzoek reageerde de roodbonte stier positief op een besmettelijke aandoening. CRV wil niet kwijt om welke aandoening het gaat, wel dat het geen IBR betreft. Omdat de stier, die in augustus als hoogste nieuwkomer op de tweede plaats van de stierenlijst doorkwam, vanaf het begin zeer veel gevraagd werd heeft CRV geen reservevoorraad kunnen maken. Van de stier zijn in de laatste 5 a 6 weken zo’n 35.000 inseminaties verricht. Omgerekend op jaarbasis zouden dat er 300.000 zijn. Bijna Sunny Boy cijfers. De organisatie kan dan ook per direct geen sperma meer leveren van Fidelity die zowel op rood- als zwartbonte koeien wordt ingezet. De stier is overigens gezond, aldus een woordvoerder: ''Het gebeurt wel vaker dat een stier een keer ergens positief voor test. Alleen jammer dat het nu net onze meestgevraagde stier betreft.'' CRV verwacht dat Fidelity zeker vier weken niet beschikbaar zal zijn.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.