Home

Achtergrond

Deense Milieuminister wordt EU-commissaris

De Deense regering draagt minister van Klimaat en Energie, Connie Hedegaard, voor als Europees Commissaris.

Dat meldde vandaag de Deense radio.

De 49-jarige Hedegaard heeft een centrale rol gespeeld in de aanloop naar de VN-Klimaattop, die van 7 tot en met 18 december in Kopenhagen wordt gehouden. Ze zou de eerste Europees Commissaris belast met het klimaat moeten worden.

Volgens de publieke omroep DR zal premier Lars Lokke Rasmussen de nominatie later in de ochtend bekendmaken.

Hedegaard is dan de zeventiende commissaris van wie de naam bekend is. Er komen 27 commissarissen. Voorzitter José Manuel Barroso zou volgens bronnen vrijdag zijn commissie rond willen hebben. Nederland moet nog iemand voordragen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.