Home

Achtergrond

Deense Duroc-beren arriveren op Nederlands KI-station

De jonge KI-organisatie Fokkerijcentrum Nederland in Best ontving gisteravond de eerste 23 Duroc-beren uit het fokkerijprogramma van Danbred.

Directeur Paul Latijnhouwers (rechts) kijkt toe bij het uitladen van de beren. Volgens Latijnhouwers hebben de dieren de lange reis vanuit Denemarken goed doorstaan. De dieren liggen nu in quarantaine. Latijnhouwers verwacht dat hij eind december, begin januari sperma kan gaan uitleveren. Behalve Deense Duroc overweegt Latijnhouwers ook om Pietrain-sperma aan te gaan bieden. Hij oriënteert zich daartoe op de Duitse en Belgische markt. In totaal beschikt Latijnhouwers over 127 berenplaatsen. Foto Twan van Asseldonk

Bezoekers van de Agritechnica bekijken een aardappelrooier van het Duitse bedrijf Grimme. De tweejaarlijkse mechanisatiebeurs bezet deze hele week 320.000 vierkante meter beursvloer met in totaal 2.300 exposanten in het complex in Hannover. De editie van 2009 van Agritechnica is daarmee de grootste ooit. De Agritechnica staat bekend als de grootste mechanisatiebeurs ter wereld en trekt dan ook exposanten en bezoekers uit verschillende landen. Foto Agritechnica

Medewerkers van VOF Arentsen rooien in het Achterhoekse Aalten gladiolenbollen. "De gladiolenbollen verwerken we zelf en gaan daarna naar de export", zegt Rudolf Arentsen. "We hebben vandaag 2,5 hectare gerooid." In totaal rooide Arentsen de afgelopen tijd 25 hectare gladiolenbollen. "De bollen zien er op het eerste gezicht goed uit. Of de kwaliteit echt zo goed is, zal later blijken." Foto Hans Prinsen

Fruitteler Jan Elshof toont de appels van de derde pluk. De Elstar- en Jonagold-appels blijven hangen vanwege de lage opbrengstprijzen voor industriefruit. Ook heeft de teler zo’n volle oogst dat er geen kuubkisten meer voorradig zijn. Een aantal andere telers in de Noordoostpolder was eveneens gedwongen de appels te laten hangen. Elshof schat zo 100 ton niet te plukken. "Als je ze aan de boom ziet hangen, dan doet dat zeer. De tranen staan me dan in de ogen." De appels zijn voer voor vogels en muizen. "Daar vind je straks niets meer van terug." Foto Alex de Haan

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.