Home

Achtergrond

De Heus Beheer

De Heus Beheer is actief in diervoeders. De lange geschiedenis (sinds 1911) heeft geleid tot het grootste familiebedrijf in diervoeders in Nederland, De Heus Voeders. Onder de internationale vestigingen vallen De Heus Koudijs Hima (Polen), Koudijs Feed (export), Koudijs Kapo (Egypte) en SKS (Tsjechië). De laatste jaren werden Nutrex en Horizon Voere (Zuid-Afrika) overgenomen. Daarnaast heeft De Heus nog een adviesbedrijf in de vorm van dochter Agra-Matic.

De Heus breidt uit en zegt ook in Nederland rond te kijken of er meer mogelijkheden zijn om door samenwerking sterker te worden. In 2009 was het bedrijf vooral actief in het buitenland: zo nam De Heus een voederfabriek in Tsjechië over, kocht het een premixenbedrijf in Rusland en vestigde het bedrijf zich in Vietnam. Daarnaast opende De Heus in Ethiopië de veevoerfabriek Alema Koudijs, in samenwerking met het Ethiopische Alema Farms. Het nam in de zomer van 2010 bedrijf Evialis Polska over.

De Heus sluit op termijn zijn vestiging in Erp in Noord-Brabant. De productie van de Erpse vestiging gaat in zijn geheel naar de fabriek in het nabijgelegen Veghel. Daar wordt de productiecapaciteit opgevoerd - ook de productie van de te sluiten fabriek in 's-Hertogenbosch wordt in Veghel ondergebracht.

De Heus kampte in 2009 met juridische perikelen rondom de fabriek in Ravenstein, omdat de Raad van State de milieuvergunning voor de productie van 325.000 ton vernietigde. De Heus viel terug op de oude vergunning, die een capaciteit toestaat van maximaal 140.000 ton. De provincie Nood-Brabant eiste daarom stillegging van de fabriek. De Heus hoefde van de rechter de fabriek uiteindelijk niet te sluiten, gezien de op handen zijnde nieuwe milieuvergunning.

Financieel

De omzet van De Heus Beheer bedroeg in 2008 1,3 miljard euro. De Heus Beheer wordt aangestuurd door familieholding De Vierschaar.

Adres

De Heus Beheer
Rubenstraat 175
6717 VE Ede

Website

De Heus Beheer

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.