Home

Achtergrond

Danone ontvangt 300 miljoen voor Wahaha

Danone heeft voor zijn aandeel in het gezamenlijke drankenbedrijf Wahaha, 300 miljoen euro ontvangen van de Chinese zakenman Zong Qinghou.

Andere aspecten van het ontbinden van de joint-venture zijn buiten de openbaarheid geregeld. Dat blijkt uit een 294 pagina lange uitspraak van een Zweeds arbitragehof waarop de Financial Times de hand heeft weten te leggen.

Met de uitspraak is een eind gekomen aan een felle strijd tussen het Franse concern en haar Chinese partner. Dat conflict begon toen Wahaha zelf flessenwater ging verkopen dat eerst door de gezamenlijke onderneming op de markt werd gebracht.

Uit het rapport blijkt dat Zong voor het beheer van de 36 onderdelen van de joint-venture 96 van zijn eigen bedrijven had ingeschakeld. Om de zaken nog verwarrender te maken, werkten de meeste van die bedrijven onder de naam Wahaha. Beide partijen hebben bevestigd dat de zaak met de uitspraak afgerond is.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.