Home

Achtergrond 2 reacties

Danone drukt Europese beurzen verder in de min

De belangrijkste Europese beurzen stonden vandaag aan het eind van de ochtend in de min.

Voedingsproducenten deden het slecht toen Danone zijn omzetverwachting moest bijstellen. "Het zijn vooral de cijfers van belangrijke bedrijven die vandaag een rol van betekenis spelen'', aldus private banker André Sirks van Theodoor Gilissen. De hoofdgraadmeter in Amsterdam, de AEX-index, stond 0,5 procent lager op 317,94 punten. De MidKap-index voor het middensegment daalde 0,6 procent tot 505,37 punten. De toonaangevende beurzen in Londen, Frankfurt en Parijs gingen tot 0,4 procent omlaag.

De Franse voedselproducent Danone behoorde tot de grootste verliezers na teleurstellende verkoopcijfers. Voor de komende jaren moest het bedrijf zijn omzetverwachting naar beneden bijstellen. Danone moest in Parijs 3,1 procent inleveren. Nestle en Unilever daalden met respectievelijk 0,6 en 0,4 procent.

De euro noteerde vangochtend 1,4875 dollar. Bij het slot van de Europese beurzen woensdag was de Europese munt nog 1,4980 dollar waard. De olieprijs daalde 0,6 procent naar 79,10 dollar voor een vat Amerikaanse ruwe olie.

Administrator

Laatste reacties

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    De afgelopen maanden hoorde je regelmatig; wij zij door het crisisdal heen het gaat weer bergopwaarts!!!... Vandaag lezen wij weer wat anders. Eigenlijk een bevestiging van wat veel Economen de laatste weken gezegd hebben; wij zijn misschien nog niet helemaal door het dal heen en de werkgelegenheid groeit niet Bijzonder!!!... Dat kan betekenen, dat de Consument, spaarzaam met haar geld om zal gaan!!!...

  • no-profile-image

    weet het beter

    Natuurlijk gaat het nog superslecht, alleen dit wordt nooit naar buiten gebracht door die ....... ambtenaren. Stel je voor dat de waarheid naar buiten komt. Niemand durft dan nog iets te ondernemen of te consumeren. Het gaat nog jaren duren deze ellende, dus bereid je maar vast voor, alle mooie verhaaltjes ten spijt.

Of registreer je om te kunnen reageren.