Home

Achtergrond

Daling aantal tbs-opleggingen onderzocht

Staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) laat onderzoeken hoe het komt dat rechters steeds minder vaak tbs met dwangverpleging opleggen aan verdachten.

Ook wordt onderzoek gedaan naar de toenemende verblijfsduur in tbs-klinieken. De Tweede Kamer overlegt woensdag met Albayrak over het systeem van terbeschikkingstelling. Voorafgaand daaraan heeft de bewindsvrouw een brief gestuurd waarin ze ingaat op maatregelen die in de afgelopen jaren zijn genomen om het stelsel te verbeteren. Daarin meldt ze ook dat het aantal tbs-opleggingen daalt: van 183 in 2007 naar 118 vorig jaar. Mogelijk heeft dat te maken met het toenemend aantal verdachten dat weigert mee te werken aan psychiatrisch onderzoek om daarmee te voorkomen dat ze tbs krijgen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.