Home

Achtergrond 4 reacties

Dairy Feed en Thailand werken samen

FrieslandCampina Dairy Feed en FrieslandCampina Thailand gaan samen werken aan het verbeteren van de kalveropfok bij Thaise rundveebedrijven.

Een betere kalveropfok en meer gezondheid bij de kalveren pakt gunstig uit voor de melkkwaliteit en het management op de bedrijven, stelt FrieslandCampina.

De samenwerking is volgens het bedrijf een logische stap. FrieslandCampina Thailand brengt al een breed assortiment zuivelproducten op de Thaise consumentenmarkt. Het werkt bovendien al samen met Thaise zuivelcoöperaties voor de aanlevering van melk. Die coöperaties zijn voor hun opfokvoer weer klant van FrieslandCampina Dairy Feed.

FrieslandCampina is wereldwijd een belangrijke leverancier van opfokvoeders voor jonge dieren, zoals kalveren. Het bedrijf is gevestigd in Veghel, waar ook het bedrijfsonderdeel DMV zit.

In Thailand heeft het bedrijf een sterke positie in de markt voor kalvervoeders. Door de samenwerking staat FrieslandCampina Dairy Feed aan de wieg van de Thaise melk die FrieslandCampina Thailand verwerkt tot producten voor consumenten in Thailand.

De concrete samenwerking volgt op een bezoek van enkele zuiveladviseurs van FrieslandCampina Thailand aan FrieslandCampina Dairy Feed in Nederland. Zij werden vergezeld door medewerkers van het Thaise ministerie van Landbouw. Tijdens dit bezoek heeft de Thaise delegatie ook gesproken met de afdeling coöperatieve zaken van FrieslandCampina en met een aantal leden-melkveehouders.

Bij een aantal Thaise voorbeeldboerderijen zal het verbeterde boerderijmanagement al snel worden toegepast. Dat gebeurt bijvoorbeeld via de aanpassing van de kalvervoeding tijdens de eerste dagen na het afkalven, door het gebruik van ruw- en krachtvoer, door de gift van schoon water en door extra aandacht voor de diergezondheid.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  A Hogewoning

  Is goed om te horen dat nederlandse bedrijven willen en kunnen investeren in het buitenland. Het zijn zeker geen apen hier maar ze kunnen wel onze hulp en onze technieken gebruiken. Hier moeten ze ook al aan schaal vergroting doen om mee te kunnen doen met de prijzen slag.
  De prijzen zijn overal ter wereld te laag voor bijna alle landbouw producten.

 • no-profile-image

  Multinational.

  Apen moet je leren klimmen dan hebben ze later geen hulp meer nodig. Dan doen ze het zelfstandig. Je weet maar nooit waar het allemaal goed voor is! (?)

 • no-profile-image

  Han

  Doen de beide Friese bedrjven aan oontwikkelingswerk? Of spelen ze multinational met geld van de leden leveranciers in Nederland. Indien mijn veronderstelling klopt, hoop ik dat de uitbetaling die de boeren ontvangen hoger is dan volgens de markt gerechtvaardigd of het divident moet goed zijn. Als beide niet waar zijn, financieren de leden hier het ontwikkelings werk onder het mom van "We hebben bedrijven in Zuid Oost Azie die op termijn winst brengen".

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Geachte heer A. Hogewoning. Dat is het probleem vandaag de dag, waar geld is ( ook als het weinig is ), is het aanbod groot!!!... Alleen dat drukt de prijs!!!... Boeren zijn vlijtige mensen dat zal de hoofdoorzaak zijn, denkt o.g.t. groetje's, piet

Of registreer je om te kunnen reageren.