Home

Achtergrond 2 reacties

Dairy Crest ziet winst met 20 procent groeien

Het Britse zuivelbedrijf Dairy Crest heeft over de eerste helft van haar boekjaar (tot 30 september) 37,7 miljoen euro geboekt, 20 procent meer dan vorig jaar.

De omzet bleef met 890 miljoen euro vrijwel op gelijk peil.

Dairy Crest schrijft de goede resultaten toe aan hogere verkopen van haar merkproducten, een strikte kostenbeheersing en een verder teruggedrongen schuldenlast.

Dairy Crest tekent wel aan dat de Britse kaasmarkt buitengewoon moeilijk is, vooral ook door de nog steeds toenemende invoer van onder meer cheddar.

Bij het eigen kaasmerk Cathedral City gingen de verkopen desondanks 8 procent omhoog. Omdat het hier veelal om aanbiedingen gaat, nam de omzet in de kaasdivisie met meer dan de helft af.

Laatste reacties

  • no-profile-image

    marc

    37.7 voor een half jaar = 75.4 milj voor een jaar. Met een omzet van 980milj. dit is nog geen 8% winst. Ze behoren echt niet tot de beste ondernemers hoor!!

  • no-profile-image

    Han

    Zou Dairy Crest ook met de melkprijs daling zijn mee gegaan? Dan is deze winst groei dubbel en dwars veklaard. een fabriek die het zo goed doet moet voor onze zuivel co-p 's een voorbeeld zijn en een uitdaging inhouden "Wat zij kunnen, kunnen wij ook". .

Of registreer je om te kunnen reageren.