Home

Achtergrond

Dag Sinterklaasje

In alle steden en dorpen van Nederland wordt de intocht van Sint-Nicolaas uitgebreid gevierd, maar hoe de goedheiligman weer weggaat, weet bijna niemand.

Maar in Haarlem weten ze het wel. Sint en zijn pieten vertrekken daar op 6 december met de boot en kinderen en hun ouders kunnen ze gaan uitzwaaien. Dat liet de stichting Intocht Sinterklaas Haarlem donderdag weten naar aanleiding van een bericht daarover in het Haarlems Dagblad.

De uittocht wordt gehouden naar aanleiding van een oproep van de actiegroep 'Weg met Sinterklaas' van ouders van autistische kinderen. Vooral voor deze kinderen is het verwarrend dat de sint niet duidelijk vertrekt en er op die manier een einde komt aan de periode dat hij in het land is.

Op 6 december wordt Sinterklaas om twee uur 's middags ontvangen op de Grote Markt in het centrum van Haarlem. Daarna gaat hij naar zijn stoomboot, die aan het Spaarne ligt afgemeerd. Daar vertrekt Sint-Nicolaas met zijn gevolg over de rivier.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.