Home

Achtergrond

DSM/OCI Agro

DSM Agro is in maart 2010 verkocht aan het Egyptische Orascom Construction Industries (OCI) en heet nu OCI Agro. Moederbedrijf DSM ontving een bedrag van 310 miljoen euro voor de verkoop. Als reden voor de verkoop werd opgegeven dat het bedrijfsonderdeel bij DSM slechts een regionale speler was en bij de nieuwe Egyptische eigenaar meer groeikansen heeft. De businessgroep heeft productielocaties in Sittard-Geleen en – tot 2010 – IJmuiden en produceert en verkoopt per jaar ongeveer 2,4 miljoen ton kunstmeststoffen.

DSM Agro stond al geruime tijd in de etalage, maar begin dit jaar slaagde de verkoop dan toch. DSM behoudt bedrijfsonderdeel DSM Gist. Dat maakt enzymen en gisten voor de voedings- en farmaceutische industrie.Financieel

DSM Agro noteerde in 2008 een netto-omzet van 578 miljoen euro. Het netto resultaat van de groep Base Chemicals & Materials, waarin DSM Agro dominant is, bedroeg in dat jaar 260 miljoen euro. De resultaten van de kunstmestdivisie van DSM staan in 2009 sterk onder druk. Resultaten van OCI Agro zijn nog niet bekend.

Adres

DSM AGRO
Mijnweg 1
6167 AC Geleen

Website

OCI en OCI Agro

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.