Home

Achtergrond 3 reacties

DSM Energie mag boren naar koolwaterstof in De Peel

Het ministerie van Economische Zaken heeft DSM Energie een vergunning gegeven om te boren naar koolwaterstoffen in een deel van de Peel.

Het gaat om een gebied van 365,2 vierkante kilometer, ruwweg ingesloten tussen de natuurgebieden Mariapeel, Deurnesche Peel en Groote Peel - Venlo - Duitse grens - Roermond. De vergunning geldt voor vier jaar. Tegen het besluit kan bezwaar worden gemaakt.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  RvL

  Wat raar dat koeien enorm schadelijk zijn voor de Peel. ZLTO en LLTB doen hun best om die weg te krijgen en ze hebben er aan meegewerkt dat industrie, verkeer enz. wel alle vrijheid krijgen om ZONDER NATUURBESCHERMINGSWET een nieuwe activiteit op te starten!!!!!

 • no-profile-image

  jan

  Koolwaterstoffen klinkt minder gevaarlijk als olie en gas.Zo hoopt men minder weerstand op te wekken bij de bevolking!Wat is er dat effe snel doorgejast!Een golfbaanaanlegprocedure in datzelfde gebied duurt ongeveer 10 jaar!!!!!!

 • no-profile-image

  Jan

  Hoezo dit land is corrupt? De RvS zou toch onafhankelijk moeten zijn. Vorige week in Zembla bleek wel dat de banden met de bouw en industrie van deze ''onafhankelijke'' Raad van State de uitkomst bepalen.
  De boeren hoeven dus niet weg voor natuur, maar voor de olie en het gas wat er onder zit!

Of registreer je om te kunnen reageren.