Home

Achtergrond

DOC participeert in melkpool

DOC blijft zich, ondanks de lage prijzen in 2008 en in 2009, focussen op kaas. Maar om in magere tijden de opbrengst te vergroten participeert het kaasbedrijf in een melkpool. Dit staat in de nieuwe DOC-strategie voor de periode 2010-2015.

Deze melkpool gaat volgend jaar van start en houdt in dat in tijden van lage prijzen een gedeelte van de DOC-melk niet de kaasbak in gaat. In de melkpool wordt de melk tot waarde gebracht in andere zuivelproducten. De melkpool is een flexibel instrument en er participeren meerdere zuivelpartijen in. Hoe groot deze pool wordt en welke partijen er meedoen, is nog onduidelijk.

DOC laat daarnaast de wintertoeslag en zomerheffing in 2010 vallen. Met de oude regeling lukt het om de piek en het dal uit de melkaanvoer door het jaar heen te krijgen. Dit jaar voerde DOC al geen toeslagen en heffingen. Dat verschil wordt per individuele veehouder gesaldeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.