Home

Achtergrond 20 reacties

DDB genomineerd voor Europa Democratie Award

Europees Parlementslid Kartika Liotard heeft de Dutch Dairymen Board genomineerd voor de EBN Europa Democratie Award 2009.

De nominatie volgt op de vraag van de Europese Beweging Nederland (EBN) aan vier Nederlandse Europarlementariërs om hun favoriete Nederlands-Europese burgerinitiatieven te nomineren. De DDB reageert trots en verheugd op de nominatie. Volgens haar is de nominatie te danken aan de enorme inspanningen van alle Nederlandse én Europese melkveehouders in de European Milk Board (EMB). De nominatie is daarmee ook een erkenning en verdienste van de EMB, stelt ze.

Liotard heeft de DDB genomineerd omdat de organisatie volgens haar "soms tegen de stroom in roeit, de Europese politiek wijst op de uitzichtloze situatie van melkboeren en hun gezinnen, die ten ondergaan aan de lage prijzen die in de Europese Unie voor de melk wordt betaald. Met hun acties bracht de DDB de hele EU in rep en roer. Dankzij hun initiatieven werd de problematiek van deze boeren en hun gezinnen pas echt op de Europese agenda gezet."

De DDB nodigt sympathisanten uit om mee te staan op de nominatie van Liotard. Stemmen kan tot 21 november op de internetpagina van de Europese Beweging Nederland.

De SP-politica heeft overigens ook nog twee andere initiatieven genomineerd, waaronder Bont voor Dieren. CDA-Europarlementariër Esther de Lange heeft onder meer de pro-vaccinatie groepering Ent Europa genomineerd.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Student

  Wat een kansloze nominatie is dit zeg, als je door het roepen van zinloze dingen en het protesteren een soortgelijke nominatie krijgt gaat het nergens meer over...

  Laten we het verder maar niet hebben over de 'resultaten', dat is ook al zo'n kansloze missie

 • no-profile-image

  achterhoeker

  Genomineerd door een SP er die ons over een maand weer dierenbeulen noemt.
  Nou,nou wat een zaak om trots op te zijn

 • no-profile-image

  NVV lid

  Gefeliciteerd DDB, je hebt het verdient!
  Opkomen voor de inkomens van de boeren gezinnen is een keiharde noodzaak. Anders is er over 20 jaar geen boer die nog voor het voedsel zorgt.
  Die student moet nog veel leren, een grote mond heeft hij wel! Zo zijn er zo velen, hard schreeuwen en niks presteren. Wij zullen op jullie stemmen!!!

 • no-profile-image

  huub

  We zitten hier (noordwest europa) dichtbij miljoenen koopkrachtige consumenten, dat is onze kracht. In nederland zijn snijmais opbrengsten van 20 ton DS/Ha geen uitzondering meer, ook op zandgrond, er zijn niet veel plaatsen op de wereld waar dat gehaald (mede door lagere grondprijzen elders)

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Huub jij hebt 100% gelijk. Alleen dan moet je er ook bij schrijven dat die 25% die wel wat verdient niet in Nederland woond.

 • no-profile-image

  gait niks boven de ddb

  Van harte gefeliciteerd met jullie nominatie!!!DIK VERDIEND!!!ga zo door!!!

 • no-profile-image

  gaatze(ook student)

  Student moet nog veel leren!!

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Proficiat DDB !!! Succes wens ik jullie toe!!!... en héél véél doorzettingsvermogen!!!...

 • no-profile-image

  huub

  Eindeloos klagen en lobbyen voor een kansloos systeem? dat verdient geen prijs..
  Het inkomen wordt bepaald door het ondernemersschap v/d melkveehouder, niet door de melkprijs..

 • no-profile-image

  veehouder

  DDB , Oprecht Van harte gefeliciteerd,jullie durven teminste de hete kolen uit het vuur te halen,waar anderen blijven staan , blijven jullie doorgaan

 • no-profile-image

  Lizzie

  Student is LTOer ?

 • no-profile-image

  melkveehouder

  Een volledig terechte nominatie! Student kan mischien beter het artikel eerst een keer lezen alvorens te reageren zonder inhoud.

  Bij het zien van dit filmpje krijgt menig veehouder kippenvel: <>

  Voedsel dumpen is een verschrikkelijk iets, daarom is deze actie ook zo veelbesproken. Melk leveren beneden de 25 cent is ook dumpen. Iets wat menig LTO'er gemiddeld 4 maanden van dit jaar deed.... Dat is nogal wat anders dan 3 keer een giertank dumpen.

  DDB gefeliciteerd!

 • no-profile-image

  gerard

  Ik ben geen melkveehouder, maar akn genieten van de acties van DDB, kan LTO nog heel wat van leren. Inderdaad moet je soms schipperen binnen de politiek maar er is ergens een grens en die wordt dan heel mooi aangegeven door zulke acties.
  In plaats van elkaar uit te maken voor van alles en nog wat moet je gaan SAMENWERKEN want niemand heeft ALLEEN maar gelijk. Zowel LTO als DDB kunnen mooie dingen doen. Maar jullie kunnen veel meer bereiken als je samen werkt!!!!!!!!!

 • no-profile-image

  Melkveehouder

  Melkpremie krijg je niet meer na 2013. Dan levert het grote problemen op. Bovendien zijn de mestkosten veel te hoog. Ook zitten ze met een na sleep van de veel te hoge quotem prijzen. Die nu nog te hoog zijn. Dan zijn ze nog veel te klein omn eficient te werken en een sociaal leven te hebben. Bijna alle landen kunnen goedkoper produceren met de Nederlandse kennis.

 • no-profile-image

  bang van wel

  Beste huub, of je kunt niet rekenen of je kunt niet tellen. Maar je inkomen wordt wel degelijk bepaalt door de melkprijs en zelfs nog meer dan door de kostprijs.
  gegroet.

 • no-profile-image

  huub

  25% v/d melkveehouders verdiendt geld, bij 50% "kan 't net" en 25% doet er geld bij, zal altijd zo blijven, als we structureel 40 cent krijgen worden grond, vee, voer, arbeid veel duurder waardoor er per slado niet veel meer overblijft. En wat als de melkprijs dan zakt naar 35 cent? klagen dat we te weinig krijgen??

 • no-profile-image

  gert

  DDB verdient het,ze staan ergens voor !! De gewone burger realiseert zich niet hoeveel pijn en verdriet er bij de melkveehouder heerst

 • no-profile-image

  Kollumer Kat

  Melkveehouder, Dongeradeel; Het moet zijn: Iets wat menig LTO'er gemiddeld 4 maanden van dit jaar zonden blikken of blozen deed.
  Ciney maakte inderdaad veel indruk, Samen sta je sterk!

 • no-profile-image

  huub

  @ melkveehouder buitenland, waar wonen die dan wel? In Nederland kan ook voor een melkprijs tussen de 25 en 30 cent worden gemolken.

 • no-profile-image

  willem

  Niks bedankt DDB, Jullie hebben met je geschreeuw en acties niets bereikt en zonder goede onderbouwing zullen jullie ook niets bereiken

Laad alle reacties (16)

Of registreer je om te kunnen reageren.