Home

Achtergrond

Cosun

De Koninklijke Coöperatie Cosun is een agro-industrieel concern met circa 10.500 aangesloten bietentelers. Ruim 8.000 zijn direct lid, meer dan 2.000 leden zijn via de regionale coöpertaie CSV Covas indirect lid.

De onderneming Royal Cosun produceert een kleine 900.000 ton kristalsuiker. Door de overname van de suikertak van CSM in 2007 is Cosun onder de naam Suiker Unie een van de grotere suikerproducenten in Europa. Het bedrijf is actief in aardappelen (Aviko), inuline (Sensus) en alcohol (Nedalco).

Cosun sprak in 2010 de verwachting uit dat de meeste dochterbedrijven het beter zouden doen dan in 2009, behalve Aviko en groente- en fruitdochter SVZ. Beide hadden last van hoge grondstofprijzen.

Het bedrijf besloot in 2010 tot de verkoop van dochterbedrijf Unifine, die goed is voor zo’n 8 procent van de omzet. Het bedrijf wordt in 2011 daadwerkelijk verkocht. Met coöperatie Agriico kwam het overeen om de telers van fritesaardappelen van Agrico over te nemen, maar dit plan moest na tussenkomst van de Agricoleden worden uitgesteld.

Financieel

Cosun boekte in 2009 een omzet van 1,75 miljard euro. Iets meer dan het jaar ervoor. Het bedrijfsresultaat steeg van 86 naar 93 miljoen euro.

Adres

Royal Cosun
Cosunpark 1
4814 ND Breda

Website

Cosun

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.