Home

Achtergrond

Consumentenbond: budgetmerken voordeliger

Consumenten kunnen flink op boodschappen besparen door te kiezen voor goedkope budgetmerken, zoals Euroshopper, Euromerk, California, Groko of Lupack.

Ze zijn gemiddeld een kwart voordeliger dan huismerken van de supermarkten en de helft goedkoper dan A-merken. Dat meldt de Consumentenbond op grond van een maandelijks prijsvergelijkingsonderzoek.

Vomar is in die categorie het voordeligst, op de voet gevolgd door Deen, Dirk van den Broek, Digros, Bas van der Heijden, Hoogvliet en Jumbo. De supermarkten Aldi en Lidl horen bij de duurdere winkels als het gaat om laagst geprijsde artikelen, maar afgezet tegen de A-merken en huismerken van de concurrenten zijn Aldi en Lidl weer wel erg voordelig.

De Consumentenbond doet al jaren onderzoek naar het prijsniveau van A-merken en huismerken. Nieuw in de prijspeiling zijn de budgetmerken. Sommige supers hebben een omvangrijk assortiment budgetartikelen onder één naam, zoals Albert Heijn (Euroshopper) en Super de Boer (Euromerk). Bij andere supermarkten heeft elk product zijn eigen budgetmerk.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.