Home

Achtergrond 4 reacties

Condensmelk Nigeria FrieslandCampina

FrieslandCampina is gestart met de productie van gecondenseerde melk in plastic sachets in zijn fabriek in Lagos, Nigeria.

Dat meldt de organisatie in haar nieuwsbrief. De zuivelonderneming verkoopt gecondenseerde melk in veel landen in Azië en Afrika. In ongeopende blikverpakking zijn deze producten lang houdbaar. Na openen is dit vaak een probleem, aangezien de producten dan gekoeld bewaard moeten worden. Kleinere blikjes produceren bleek niet rendabel. Door de gecondenseerde melk nu in kleine plastic sachets (35 gram) te verpakken lijkt dit probleem opgelost.

Voorheen was dit niet mogelijk; het materiaal moet bestand zijn tegen hoge temperaturen bij het steriliseren. Een nieuw soort plastic biedt nu uitkomst.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  Piet Slingerland.

  Niemand gaat een melkfabriek in de woestijn bouwen!!!... Maakt u zich geen zorgen, in Nigeria worden ook Koeien gemolken!!!... Des te korter de weg is, des te lager de kostprijs!!!... Daardoor kan de winst weer gebruikt worden voor de ontwikkelingssamenwerking!!!!!.....

 • no-profile-image

  Han

  Wat brengt het de leden? Alleen de EER om eigenaar te zijn van de WERELDLEIDER op gebied van handel in zuivel? Of moet ik de boeren als WERELD ZUIVEL LIJDERS bestempelen?

 • no-profile-image

  Fozzy Bear

  Ze maken het in de fabriek in Nigeria?
  Van Nederlands Melkpoeder of hebben ze daar ook leveranciers??

 • no-profile-image

  Piet slingerland.

  Als ge Wereldmarktleider wilt worden/blijven, moet ge innovatief zijn!!!... En dat zijn ze bij Friesland-Campina!!!!!.....

Of registreer je om te kunnen reageren.