Home

Achtergrond 4 reacties

Collectieve melding graafwerk vanaf 1 juli 2010

Boeren kunnen vanaf 1 juli 2010 collectief melden dat ze ondiepe grondwerkzaamheden, zoals ploegen, verrichten.

Dat scheelt aanzienlijk in de kosten, stelt minister Maria van der Hoeven (Economische Zaken). Van der Hoeven heeft een wetswijziging naar de Kamer gestuurd, die dit mogelijk moet maken. Voor de collectieve melding wil Van der Hoeven gebruikmaken van de bestaande registratie bij Dienst Regelingen (DR).

Tot de wetswijziging van kracht is, geldt het huidige regime. Dat betekent dat boeren graafwerkzaamheden tot 50 centimeter niet hoeven te melden, omdat hierop niet wordt gehandhaafd.

De meldplicht werd ruim een jaar geleden ingevoerd, om te voorkomen dat schade zou worden toegebracht aan ondergrondse kabels en leidingen. Tegen de maatregel rezen grote bezwaren uit de landbouw; een melding zou 24 euro per 25 hectare kosten.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  drentse boer

  ach gewoon geen gehoor aan geven , en ze hebben het ja steeds over graafwerkzaamheden nou dat doen we ja niet!!!

 • no-profile-image

  Veehouder

  Heb ik nog 2 vragen: 1 Hoe zit het met het melden voor 1 juli 2010? 2 Zo ver als ik het kan beoordelen is het melden niets anders dan geldklopperij, waarom zouden we daaraan meedoen?

 • no-profile-image

  Leen

  Vragen om te mogen ploegen, schoffelen, poten, rooien? Is dit een vrij land?

 • no-profile-image

  Logisch Nadenken

  Heeft de minister wel een "ademhalings-vergunning" aangevraagd. Anders mag je in dit land niet zo maar adem halen hoor !!
  MENSEN, HOU NOU TOG EENS OP MET DIE ONZIN !!

Of registreer je om te kunnen reageren.