Home

Achtergrond

Chocoladefeest van start in Amsterdam

Voor de tweede keer gaat in Amsterdam vandaag het festival Choca van start.

Twee weken lang staan circa zeventig restaurants en organisaties in de hoofdstad in het teken van chocolade.

Minister Bert Koenders van Ontwikkelingssamenwerking opent het festival door in de Amsterdamse haven een lading duurzaam geproduceerde cacao uit Ivoorkust binnen te loodsen. Volgens de organisatie heeft Amsterdam de grootste cacaohaven ter wereld.

Tot 22 november stellen verscheidene restaurants een speciaal chocolademenu samen. Liefhebbers kunnen bij chocolaterieën in de hoofdstad chocola en bonbons leren maken. Ook zijn er wandel- en fietstochten waarbij deelnemers iets leren over de geschiedenis van cacao in Amsterdam.

In Amstelveen vindt het bekende festival Salon du Chocolat plaats. Dat werd al eerder gehouden in Parijs, Tokio en New York. Onder meer presenteren chocoladeproducenten hier hun eigen producten.

De Amsterdamse haven is een van de hoofdsponsors van het evenement. Met het festival wil de haven haar vooraanstaande rol in de wereldwijde cacaoindustrie benadrukken. Jaarlijks komt er ongeveer 600 miljoen kilo cacaobonen binnen, vooral uit Ivoorkust en Ghana. Deze bonen worden in de Zaanstreek verwerkt tot halffabrikaten voor de chocoladeindustrie in Europa en de Verenigde Staten.

Lees ook

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.