Home

Achtergrond

China stemt in met Disneypark

Na jarenlange onderhandelingen heeft China Walt Disney het groene licht gegeven voor de bouw van een Disneypark in Shanghai.

Dit hebben beide partijen bekendgemaakt. Het Amerikaanse concern kan nu met zijn partners in Shanghai een definitief akkoord sluiten over de aanleg van het themapark.

Bedragen werden woensdag niet genoemd, maar volgens eerdere berichten zou Walt Disney 3,6 miljard dollar investeren in het park van 10 vierkante kilometer. Daarmee wordt het een van de grootste buitenlandse investeringen die ooit in China is gedaan.

Disney-topman Robert Iger was opgetogen. ,,China is een van de meest dynamische, opwindende en belangrijke landen van de wereld en deze toestemming betekent een belangrijke mijlpaal voor Walt Disney in China.''

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.