Home

Achtergrond

Celstraf voor leidinggevende henneptelers

Kopstukken van twee criminele organisaties die zich bezighielden met grootschalige hennepteelt, onder meer in kassen in Made (Noord-Brabant) en Anna Paulowna (Noord-Holland) , zijn donderdag door de rechtbank in Den Haag veroordeeld tot gevangenisstraffen tot 3,5 jaar.

De zwaarste straf kreeg een 44-jarige man uit Zoetermeer. De aanklager had vier jaar celstraf tegen hem geëist. Het werd 3,5 jaar. Een 37-jarige inwoner van Pijnacker-Nootdorp moet voor 2,5 jaar de cel in, na een eis van drie jaar.

Een 49-jarige Zoetermeerder werd veroordeeld tot 24 maanden cel, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Een 29-jarige zoon van deze man kreeg twaalf maanden cel, waarvan drie maanden voorwaardelijk. Een andere zoon (26) kwam eraf met een werkstraf van 240 uur.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.