Home

Achtergrond

Celstraf geëist voor fraude met champignons

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft vandaag een jaar celstraf geëist tegen een 51-jarige directeur van een Gelders champignonbedrijf wegens fraude met biologische champignons in 2005 en 2006.

De toenmalig marktleider heeft volgens justitie gangbare champignons als biologische verkocht.

Formeel verwijt justitie de champignonteler uit Nieuwaal valsheid in geschifte. Facturen, orderbonnen, afleverbonnen en weekoverzichten werden vervalst, aldus het OM. Het vermoeden bestaat dat in totaal 400.000 kilo gangbare champignons als biologische op de markt zijn gebracht maar hard bewijs daarvoor is er niet. Ook kon justitie niet precies aangeven hoe groot het financiële voordeel is geweest dat de verdachte bedrijfsleider heeft gehad door de vermeende fraude.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.