Home

Achtergrond

Cargill

Cargill, opgericht in 1865, is een Amerikaans agribusinessbedrijf. Qua omzet is Cargill een van de grootste bedrijven ter wereld (fiscaal 2010: omzet 108 miljard dollar, nettowinst 2,6 miljard dollar).

Het graanverwerkende en –exporterende bedrijf is sinds 1959 actief in Nederland en behoort ook hier tot de top20 van bedrijven. In Nederland zit Cargill onder meer suikerhandel, diervoeding, handel in graan en oliezaden, pluimvee en de productie van sappen en dranken.

Cargill nam de afgelopen jaren onder meer (Nederlandse vestigingen van) LNB International Feed, Degussa, Seara en Cerestar over. Het bedrijf verkocht in 2009 de mengvoeractiviteiten in Spanje en Portugal aan Nutreco.

Cargill kondigde ook aan de concurrentie met de zuivelindustrie aan te gaan met de introductie van de kaasvervanger Lygomme ACH Optimum. Het geldt vooral als caseïnevervanger en is bedoeld voor gebruik op pizza's en dergelijke.

Financieel

Cargill bv Nederland had in 2008 een netto omzet van ruim 5,3 miljard euro. Het netto resultaat bedroeg 53,4 miljoen euro. In 2009 bedroeg de omzet ruim 3,6 miljard euro. Het Nederlandse dochterbedrijf van Cargill is het belangrijkste Cargill-bedrijf in Europa.

Adres

Cargill Nederland
Coenhavenweg 2
1013 BL Amsterdam

Website

Cargill Nederland
Cargill

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.