Home

Achtergrond

Cadbury in belangstelling Hershey en Ferrero

De Amerikaanse zoetwarenfabrikant Hershey en de Italiaanse chocoladefabrikant Ferrero hebben woensdag los van elkaar bevestigd dat ze de mogelijkheden voor een bod op de Britse branchegenoot Cadbury onderzoeken.

Eerder op de dag meldde de Amerikaanse krant The Wall Street Journal op basis van bronnen dat Hershey en Ferrero samen aan een bod werken.

Hershey liet in een korte reactie weten kennis te hebben genomen van de speculatie over een mogelijk bod op Cadbury. "We bevestigen dat we onze opties bestuderen. Op dit moment kan niet met zekerheid worden gezegd dat er een voorstel of bod volgt.''

Ferrero's onderzoek naar de mogelijkheden ten aanzien van Cadbury bevinden zich volgens het bedrijf in een pril stadium. Ook de Italianen geven geen garantie dat Ferrero daadwerkelijk met een 'voorstel' komt.

Als er een bod komt, breekt er een overnamestrijd rond Cadbury los. Het Amerikaanse voedingsmiddelenconcern Kraft Foods bracht eerder deze maand een vijandig bod uit op het Britse bedrijf van bijna 11 miljard euro. Dat werd gelijk verworpen door Cadbury. Volgens The Wall Street Journal hebben Hershey, Ferrero en Cadbury nog niet gereageerd op het vermeende gezamenlijk bod.

Cadbury, onder meer bekend van het kauwgommerk Stimorol, en Hershey kennen elkaar goed. Ze spraken in het verleden meerdere keren over een fusie, maar kwamen nooit tot een akkoord. Hershey verkoopt producten van Cadbury in de Verenigde Staten. Ferrero is vooral bekend van de chocoladepasta Nutella en de chocolaatjes Ferrero Rocher.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.