Home

Achtergrond 1 reactie

CZAV

De Coöperatieve Zuidelijke Aan- en Verkoopvereniging CZAV heeft een geschiedenis die terugvoert tot 1929. Door de jaren heen zijn steeds meer organsiaties opgenomen, sinds de overname van Cebeco-Zuidwest in 1994 is het werkterrein Zuid-West-Nederland. Het bedrijf richt zich op verdere groei. CZAV heeft in Agrimarkt supermarkten, exploiteert tankstations en participeert onder meer in Nedato, Saweco en Horticoop.

Coöperatie CZAV nam in 2009 heeft een meerderheidsbelang van 70 procent in de Belgische onderneming Luc Pauwels, dat gewasbeschermingsmiddelen, zaden, veevoer en meststoffen levert en graan collecteert. Pauwels is de eerste buitenlandse deelneming van CZAV. De coöperatie zegt niet verder in het buitenland op acquisitiepad te gaan: "We willen een compacte coöperatie zijn in Zuidwest-Nederland", aldus algemeen directeur Antoon van Vught.

De coöperatie heeft een deelneming van 25 procent in Saweco Agrocultuur in Oirlo (toeleveringsbedrijf aan boomkwekers, akkerbouwers, groente- en siertelers) en een gelijk belang in het toeleveringsbedrijf Limburgsch Landbouwsyndicaat in Maastricht. Sinds 1 januari 2008 werkt CZAV samen met coöperatie CAV Agrotheek in de Wieringermeer.

Afgelopen jaar ontwikkelde het het samenwerkingsverband CropSolutions met Rijnvallei Plantaardig. ForFarmers, CAV Agrotheek en Agrocultuur. Het moet een teeltkennis- en inkoopcentrum zijn voor de hele plantaardige sector: akkerbouw, vollegrondsgroenteteelt, ruwvoerproductie, bollenteelt, fruit- en boomteelt.

Financieel

CZAV boekte in 2009 een omzet van 296 miljoen euro. Lager dan de 310 miljoen euro in 2008. Toch steeg het netto-resultaatnaar bijna 6 miljoen euro. Het resultaat van 8,9 miljoen euro in 2008 was opgeblazen door de verkoop van een deelneming in Cebeco.

Adres

CZAV
Oostelijke Kanaalweg 5
4424 NC Wemeldinge

Website

CZAV

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Eén reactie

 • no-profile-image

  Herma

  Ik zoek voor een reunie dhr. Johan Klompe die in Wageningen badminton gespeeld heeft bij BC de Kantjils.
  Als uw voorzitter dat is, aub via email contact opnemen.
  Alvast bedankt
  Herma

Of registreer je om te kunnen reageren.