Home

Achtergrond

CSM

De uit 1919 daterende CSM (Centrale Suiker Maatschappij) is producent van melkzuur en leverancier van bakkerijproducten. Het bedrijf heeft de oorsprong, bietenverwerking, verlaten door de verkoop van CSM Suiker aan Cosun. Het bedrijf kent twee onderdelen: Bakery Supllies en Purac (melkzuur).

CSM maakte een iets lastig 2009 mee, waardoor omzet en winst licht onder druk kwamen te staan, maar het bedrijf rapporteerde over de eerste helft van 2010 een flink hogere omzet en winst. Dit was volgens het bedrijf onder meer toe te schrijven aan de goede prestaties van nieuwe aanwinst Best Brands, een bakkerijproductenbedrijven in de VS.

Purac, de melkzuurdivisie van CSM, sloot in 2009 een samenwerkingsovereenkomst met het Duitse chemieconcern BASF. De twee gaan werken aan de productie van biologisch barnsteenzuur. Purac werd in de loop van 2010 ook versterkt door de volledige overname van een Amerikaanse melkzuurfabriek van Cargill. CSM had daarin al een belang van 50 procent. In 2011 start het bedrijf bovenden met de bouw van de melkzuurfabriek in Thailand.

Financieel

De omzet van CSM lag in 2009 op 2,56 miljard euro. De nettowinst bedroeg 87 miljoen euro.

Adres

CSM
Nienoord 13
1112 XE Diemen

Website

CSM

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.