Home

Achtergrond

CRV Holding

CRV, de Coöperatieve Rundvee Verbetering, is een holding die in eigendom is van het Nederlandse CR Delta (80 procent) en het Belgische VRV (20 procent). Het bedrijf heeft ook vertakkingen in Brazilië, Tsjechië, Spanje, Nieuw-Zeeland, Duitsland en Luxemburg. CRV verkoopt jaarlijks zo’n 7 miljoen doses sperma wereldwijd. CRV is ook de grootste stamboekorganisatie in Nederland.

CRV stapt met ingang van 2010 met onder meer Alta en KI-Kampen uit de Nederlandse Veeverbeteringsorganisatie (NVO). De drie richtten de eigen vereniging GES op.

De fokkerij-organisatie toonde in 2009 Zijn internationale concurrentiepositie, CRV verwierf 50 procent van de aandelen van Sexing Technologies Brazilië (ST Brazil) en begon in september 2009 een vestiging in de VS onder de naam CRV USA Holdings. Doel is het opzetten van een Amerikaans fokprogramma en de verkoop van sperma. Ook dit jaar weer nam het bedrijf waar andere onderneminen over.

Ook kondigde CRV aan met vier andere Europese fokkerijorganisaties (UNCEIA, DHV, Vit en VikingGenetics) onder de naam EuroGenomics te gaan samenwerken om de resultaten op het gebied van genomic selection te verbeteren.

Financieel

De holding CRV boekte in boekjaar 2008/2009 een omzet van 132 miljoen euro. Het bedrijf boekte een netto winst van 5,1 miljoen euro.

Adres

CRV
Wassenaarweg 20
6843 NW Arnhem

Website

CRV

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.