Home

Achtergrond

CNC

De Coöperatieve Nederlandse Champignonkwekersorganisatie (CNC) is dé organisatie van paddestoeltelers in Nederland. CNC staat boven de C4C Holding, die de kernactiviteiten uitvoert: voorziening van grondstoffen en diensten ten behoeve van de paddestoelenteelt (CNC Grondstoffen) en de afzet van champignons (Lutèce).

C4C mengde zich afgelopen jaar stevig in de bundelingsgesprekken in de champinonteelt. Enige sturing lijkt daarbij niet vreemd. De voorzitter van CNC is namelijk ook voorzitter van telersvereniging Funghi. Gesprekken over bundeling van Funghi met Coforta leidden niet tot een fusie of samenwerking tussen beide organisaties.

CNC maakt van onderzoek naar compost en dekaarde een nieuw speerpunt. Doel is optimalisatie van traditionele compost en onderzoek naar nieuwe substraten. De organisatie overweegt daarbij samenwerking met Plant Research International.

De omzet van CNC daalde vorig jaar van 224 naar 200 miljoen euro. De winst daalde van 7,4 naar 1,7 miljoen euro.

Financieel

De omzet van CNC/C4C Holding kwam in 2008 uit op 223 miljoen euro. Het resultaat bedroeg 7,4 miljoen euro.

Adres

CNC
Driekronenstraat 6
6596 MA Milsbeek

Website

CNC

Aanvullende informatie, fouten ontdekt of andere op- en aanmerkingen? Mail de redactie!

Foto

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.