Home

Achtergrond 1 reactie

CDA vreest voor verdringing Nederlands talent

Het CDA vreest dat Nederlands talent wordt verdrongen, omdat het kabinet meer buitenlandse kenniswerkers wil aantrekken en de regels verder versoepelt.

Tweede Kamerlid Eddy van Hijum van de regeringspartij wijst op het plan van minister Piet Hein Donner (Sociale Zaken) om makkelijker een werkvergunning te verstrekken aan buitenlandse hoogopgeleiden en migranten met bijzondere beroepen, zoals balletdansers en sporters.

"Zo hoor ik in de basketbalwereld dat het zo langzamerhand aantrekkelijker is om een Amerikaan naar Nederland te halen dan eigen talent een kans te geven'', aldus Van Hijum dinsdag. Hij wil dit woensdag aan de orde stellen tijdens een debat met Donner in de Kamer over de Wet arbeid vreemdelingen.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Leen

    Al ons talent zit in Den Haag, daar komt geen buitenlander tussen.

Of registreer je om te kunnen reageren.