Home

Achtergrond

CDA: onderzoek overbodige verkeersborden

Hij gruwt al lang van de overdaad aan verkeersborden.

Er kwam dit voorjaar een meldpunt voor onduidelijke, onleesbare of onjuiste borden. Tweede Kamerlid Sander de Rouwe (CDA) wil nu een landelijk onderzoek naar het idee van het weglaten van verkeersborden. Hij zal daar woensdag op aandringen bij minister Camiel Eurlings (Verkeer), in het debat over diens begroting.

Nederland lijdt nog steeds aan bordenfetisjisme, stelt De Rouwe. "Je kan het zo gek niet bedenken of er staan twintig borden op een weg.'' Heel veel mensen hebben hem foto's van "volstrekt belachelijke'' situaties gemaild. Maar er is ook goed nieuws. Er zijn intussen iets meer dan honderd gemeenten die gebieden "compleet'' nieuw inrichten, met weinig of geen verkeersborden en ook geen belijning. Voorbeelden zijn Drachten, Oosterwolde en Makkinga.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.