Home

Achtergrond 3 reacties

CDA: lidstaten moeten superheffing zelf besteden

De superheffing voor te veel geproduceerde melk moet niet meer worden afgedragen aan Brussel, maar lidstaten moeten deze zelf kunnen besteden.

Dat heeft CDA-Kamerlid Joop Atsma vanochtend bepleit in een debat met LNV-minister Gerda Verburg. Atsma deed zijn oproep in het licht van de pas gecreëerde mogelijkheid voor lidstaten om eventuele superheffing van opgekochte melkveehouderijen zelf te mogen benutten. Bovendien loopt de quotering en daarmee de superheffing op haar laatste benen, motiveerde de CDA’er zijn pleidooi.

Minister Verburg vindt het voorstel van haar partijgenoot niet realistisch. "Ja, dat zou ik ook wel willen! Het mag dan de periode van Sinterklaas zijn, maar het zit er niet in."

Hetzelfde antwoord gaf Verburg op een verzoek van VVD-Kamerlid Janneke Snijder om te pleiten voor verevening van quota tussen de EU-lidstaten. "We zullen al een harde strijd moeten voeren om de afspraken uit de 'health check' overeind te houden." Toen werd een jaarlijkse quotumverruiming van 1 procent afgesproken.

Administrator

Laatste reacties

 • no-profile-image

  martha

  Nog even volhouden, Gerda, het gepeupel zoet houden met uitspraken, dat je je inzet voor ze, en dan achteraf zeggen dat er niet meer uit te halen was. Maar het grote geld, de baan met meer glorie ligt in het verschiet, dus laat de boeren maar stikken, en houdt toekomstige werkgevers vooral tevreden.

 • no-profile-image

  gewoon melken

  Wat supperheffing in eigenland houden!
  Geen melk ophalen bij overschrijders.
  Deze melk verstoord de markt, en brengt voor de leverancier en de andere boeren niets op.
  Denk aan de overschotmarkt dit voorjaar.

 • no-profile-image

  melkveehouder

  haha , Gerda Verburg, de koningin van de geliberaliseerder markt, het levert haar vaak een leuk commisariaatje op na afloop van haar ministerspost bij een grote retailer of andere multinational

Of registreer je om te kunnen reageren.