Home

Achtergrond

CDA heeft wind mee in politieke barometer

Het CDA heeft de wind mee in de tweewekelijkse politieke barometer van onderzoeksinstituut Synovate.

Als er nu verkiezingen zouden zijn, zouden de christendemocraten volgens de peiling uitkomen op 37 zetels, drie meer dan twee weken geleden. Het CDA heeft nu 41 zetels in de Tweede Kamer. Voor de rest verandert er weinig in de barometer. De PVV is de tweede partij met 26 zetels (nu negen in het parlement). De PvdA staat net als twee weken geleden op 21 zetels, een verlies van twaalf in vergelijking met het huidige zetelaantal.

D66 staat op zeventien (drie in de Kamer), de SP op zestien (25), de VVD op dertien (21) en GroenLinks op acht (zeven). De ChristenUnie komt donderdag uit op acht zetels, twee meer dan bij de laatste verkiezingen. SGP en de Partij voor de Dieren staan stabiel op twee. Rita Verdonk zou volgens de peiling nu geen zetel behalen.

Administrator

Of registreer je om te kunnen reageren.