Home

Achtergrond 1 reactie

'Bureau Jeugdzorg niet meer nodig'

De Bureaus Jeugdzorg kunnen dicht.

De hulpverlening moet komen vanuit de Centra voor Jeugd en Gezin, die onder gemeenten vallen. Dat zegt Bart Eigeman, bestuurslid van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Volgens Eigeman moet hulpverlening dichtbij het kind en het gezin komen. Door jeugdzorg onder verantwoordelijkheid van de gemeenten te plaatsen vervalt de taak van de Bureaus Jeugdzorg die op provinciaal niveau opereren.

De Centra voor Jeugd en Gezin (CJG) zouden moeten werken zoals huisartsen, stelt Eigeman eveneens voor. Mensen met een vraag of probleem kunnen naar het (CJG) om doorverwezen te worden naar deskundige hulp.

Eigeman baseert zich op een advies van de commissie-Paas, die afgelopen zomer onderzoek deed naar jeugdzorg.

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    J van den Hoek

    Jeugdzorgcentra zouden verboden moeten zijn, het is een misdaad dat er kinderen worden opgesloten zonder dat ze berecht zijn het is tegen het recht van de kinderen, hoe haal je het in je hoofd om kinderen op te sluiten van 12 tot 18 jaar deze hebben dan totaal geen jeugd gehad en zullen daar natuurlijk echt niet beter uit komen maar met een wrok tegen de maatschappij, en de rest van hun leven negatief leven tegen alles.

Of registreer je om te kunnen reageren.