Home

Achtergrond

Bundeling internationale biologische controlediensten

Internationale biologische controlediensten gaan kun krachten officieel bundelen.

Ruim veertig certificeringsorganisaties, waaronder Skal uit Nederland, werken al langer samen op het gebied van fraude en residu-onderzoek en maken die samenwerking nu officieel.

Negen jaar geleden besloot een aantal Europese controle-organisaties voor biologische producten samen te gaan werken in de European Organic Certifiers Council (EOCC). De samenwerking leidde onder meer tot uitwisseling van informatie over controles en procedures, ter voorkoming of opsporing van fraude.

De reden om de samenwerking nu vast te leggen en te verstevigen is om een duidelijker gesprekspartner te zijn voor de Europese Commissie. De EOCC streeft naar eenduidende Europese richtlijnen en regelgeving voor biologische producten en hoopt dat zo te bereiken.

Kelly Lubbers

Of registreer je om te kunnen reageren.