Home

Achtergrond

Britten oogsten 3,5 procent meer aardappelen

De Britse aardappeloogst komt dit jaar uit op 6,15 miljoen ton.

Dat is 3,5 procent meer dan vorig seizoen, wat grotendeels te danken is aan een hogere opbrengst. Volgens de Potato Council komt de gemiddelde opbrengst uit op 47,2 ton per hectare, vergeleken bij 45,7 ton in 2008.

Het Britse aardappelareaal schommelt na een dip in 2003 en 2005 al enkele jaren rond de 130.000 hectare. Voor dit seizoen komt de Potato Council op 130.231 hectare uit. Volgens het aardappelschap zijn de weersomstandigheden dit jaar gunstig geweest, met voldoende zon en regen voor een optimale groei. Later in het seizoen hebben veel velden, vooral in Oost-Engeland, echter te lijden gehad van langdurige droogte wat heeft geleid tot schade aan de geoogste aardappelen.

Of registreer je om te kunnen reageren.