Home

Achtergrond 1 reactie

Britse zuivelbedrijven melden goede resultaten

De Britse zuivelbedrijven Milk Link en Robert Wiseman hebben over de eerste helft van het lopende boekjaar (tot 30 september) goede resultaten neergezet.

De verkopen blijven op peil terwijl de winsten een aardige groei vertonen. Eerder al kwam Dairy Crest met een winstgroei terwijl Arla de Britse zuivelwereld deze week verraste met het plan voor een mega-melkfabriek voor een miljard liter per jaar bij Londen.

De coöperatie Milk Link hield de omzet met zo’n 335 miljoen euro (300 miljoen pond) nagenoeg op peil, terwijl de winst bijna verdrievoudigde naar 6 miljoen euro (5,4 miljoen pond). Milk Link heeft de melkprijs de afgelopen maanden weliswaar verlaagd, maar betaalt de leden nog altijd meer dan het landelijk gemiddelde. Bovendien kregen de leden eind mei een rente op hun investering die overeen komt met een rendement van 10,8 procent.

Het beursgenoteerde Robert Wiseman zag de omzet met 7 procent toenemen naar 530 miljoen euro (473 miljoen pond) terwijl de winst liefst 62 procent omhoog schoot naar 27 miljoen euro (24,1 miljoen pond).

Administrator

Eén reactie

  • no-profile-image

    Piet Slingerland.

    Zo zie je maar weer; de melkproducenten zijn ontevreden. Maar de melkverwerkers zijn tevreden. Gelukkig kunnen zij nu nog een portie rente uitbetalen!!!...

Of registreer je om te kunnen reageren.